Leírás
Az organikus illóolajokat természetes alapanyagokból, biotermesztésű, rovarirtó és egyéb permet- vagy műtrágyamentes növényekből készültek. A klasszikus illóolajok néha tartalmazhatnak minimális mennyiségű vegyszert, viszont ezek az illóolajok organikus alapanyagokból készülnek.
A Pacsuli Organikus Illóolajat a pacsuli növényéből nyerik, mely az árvacsalánfélék családjába tartozik és gazdag pézsma-édes, fűszeres illata van. A növény őshonos Malajziában és Indiában, ahol „puchaput” néven ismert. A pacsuli szó a „pachchai ellai” kifejezésből származik, melynek szó szerinti fordítása zöld levél. A pacsuli olajat száraz levelekből nyerik, melyeket desztillálás előtt szárítanak és erjesztenek. Idővel növeli erejét, aromáját. Gyógyászatban nagyra tartott, főleg a sebekre van remek hatással.
Távol-Keleten a pacsuliolajat légfrissítőként használják, valamint fehérnemű és ágynemű illatosítóként. Távol tartja a rovarokat és molyokat. Az illata segít egyensúlyban tartani az érzelmeket és szeretetteljes légkört teremt. Aromalámpával használva enyhíti a szorongást és a depressziót. Fürdővízhez hozzáadva enyhíti némely bőrprobléma tüneteit, mint például a gombás megbetegedések vagy a narancsbőr. Kiváló szövetregeneráló tulajdonságokkal rendelkezik, elősegíti a gyógyulást és harcol a fertőzésekkel szemben. Segít pattanások, ekcéma és fekélyek ápolásánál.
Latin Név: Pogostemon Cablin
Felhasznált növényi rész: Szárított levelek
Származás: India
Kinyerési módszer: Gőzdesztilláció
Értékelések
Még nincsenek értékelések.